De Ambitieweken

Tijdens de Ambitieweken kunnen bedrijven en studenten écht met elkaar in contact komen. Er vindt en legio aan verschillende activiteiten plaats, waar studenten door de bedrijven voor geselecteerd worden op basis van het cv. Je kunt je inschrijven voor trainingen, persoonlijke gesprekken, ontbijtjes, lunches, diners en verschillende informeel recruitment activiteiten.

Overzicht activiteiten

Trainingen

Tijdens de Ambitieweken kun je deelnemen aan trainingen van verschillende bedrijven. Bij competentiegerichte trainingen verbeter je je skills, zodat je beter voorbereid de arbeidsmarkt op gaat. Daarnaast zijn er trainingen die je een beter beeld geven van hoe het is om bij een bepaald bedrijf te werken. Je wordt dan bijvoorbeeld meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden van een werknemer door onder begeleiding van experts een case uit te werken.

Persoonlijke gesprekken

Schrijf je in voor een persoonlijk gesprek met een bedrijf naar keuze. Dit kan een oriënterend gesprek zijn waarbij je op een vrijblijvende manier meer te weten komt over een bedrijf dat jou interesseert, of een selecterend gesprek waarbij je kunt kijken naar de mogelijkheden die het bedrijf je kan bieden. De gesprekken vinden plaats in de Drienerburght en duren maximaal drie kwartier.

Bedrijfslunch

Kom in contact met recruiters van een bedrijf naar keuze onder het genot van een lunch in de Faculty Club. Tijdens de lunch zit je samen met negen medestudenten en twee recruiters aan tafel. Heb je een druk collegerooster? Dan is een lunch ideaal voor jou! Deze vindt plaats in de middagpauze van half 1 tot half 2.

Bedrijfsdiner

Wil jij onder het genot van een heerlijk driegangendiner kennis maken met potentiële werkgevers? Schrijf je dan in voor een diner! We bieden twee soorten diners aan: bedrijfsspecifieke diners en bedrijvenwisseldiners. Bij een bedrijfsspecifiek diner eet je met vier studenten en twee recruiters van één bedrijf. Je krijgt de kans om uitgebreid te praten met de recruiters. Bij een bedrijvenwisseldiner eet je met zes studenten en twee recruiters van twee verschillende bedrijven. Tijdens het diner wordt er gewisseld van tafel, waardoor jij op één avond met twee bedrijven in contact komt.

Informeel recruiten

Vind jij het prettiger om op een informele manier bedrijven te leren kennen? Ook dan hebben we wat voor jou! Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven om samen met een bedrijf te karten, te gaan bowlen of een kookworkshop te volgen.